Hel-kveite-i-ovn-med-rotgrønnsaker-2-1
Til oppskriften

Hel kveite i ovn med rotgrønnsaker

Kveite blir saftig og fin når den bakes hel i stekeovn, og er en enkel måte å tilberede mat til mange på. Med urter og sesongens rotgrønnsaker blir det et godt og sunt måltid.
40-60 min
Avansert
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Sandefjordsmør

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Rens kveiten og skjær av hode og hale. Klipp av finnene og flå av skinnet.
  • Rør sammen vann og salt, og la fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter. Ta den opp og tørk den godt.
  • Brun kveiten lett i en blanding av olje og smør, og kvern over pepper.
  • Legg kveiten i en smurt ildfast form sammen med hakket persille.
  • Ha revet sitronskall og sitronsaft over fisken.
  • Hell på hvitvin og bak fisken i stekeovnen til den så vidt er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Sandefjordsmør

  • Kok inn kremfløte til den tykner og pisk inn smør i små terninger.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og rør inn hakket persille like før servering.

Tilbehør

  • Skjær gulrot, persillerot og kålrot i staver og kok knapt møre i lettsaltet vann.
  • Server kveiten på grønnsakene med purre drysset over, med sandefjordsmør og kokte poteter ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Print