Hel-urtekrydret-ishavsrøye-1-3
Til oppskriften

Hel urtekrydret ishavsrøye

Den fine fisken får mild krydring med friske urter. Når den bakes hel i ovn beholder den all sin gode smak.
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens og skyll fisken. Skjær av hode og halefinne, klipp av de andre finnene. Skjær noen skråsnitt over ryggen på fisken.
  • Dryss den med salt i snittene og i buken.
  • Skyll urtene og legg dem inni fisken.
  • Smør et ildfast fat og legg fisken i, legg resten av smøret på fisken.
  • Bak den midt i ovnen til den er gjennomkok ved 160 ◦ C i ca. 20 minutter
  • Prøv ved å stikke en spiss kniv inn ved ryggbenet, løsner fisken er den ferdig.
  • Server fisken med risotto og kokt brokkoli.
Kilde: godfisk.no
Print