Meny
Helgrillet ishavsrøye med spicy agurksalat
Ishavsrøye er nydelig på grillen, og i denne oppskriften blir den grillet med bladpersille og sitron. Servert med agurksalat er dette grillmat på sitt beste.
Porsjoner4
Ingredieser
Agurksalat
Fremgangsmåte
  • Dryss salt og pepper i buken på fisken, og fyll med bladpersille og noen skiver sitron.
  • Legg sitronskiver på benken og legg bladpersille over. Legg på fisken, og legg over mer persille og sitronskiver.
  • Surr bløtlagt bomullshyssing rundt fisken så sitronskivene og persillen holder seg på plass.
  • Grill fisken på ganske høy, men indirekte varme med lokk, og grill i 10-15 minutter på hver side.
Agurksalat
  • Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, og finhakk mynte og jalapeño. Ha ingrediensene til salaten i en bolle og bland sammen.
Dressing
  • Bland sammen hvitvinseddik, salt og olivenolje, og smak til med pepper. Pisk sammen til en dressing og hell over agurksalaten.
  • Server helgrillet ishavsrøye med agurksalaten ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter