Helgrillet-ytrefilet-av-svin-med-“peppermiks”,-pistasjesmør-og-tomatsalat

Helgrillet ytrefilet av svin

40-60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Helgrillet ytrefilet av svin med “peppermiks”, pistasjesmør og tomatsalat
PORSJONER4

Ingredieser

PISTASJESMØR

TOMATSALAT

Fremgangsmåte

  • Rist pepperkornene i en tørr stekepanne. Knus dem i morter. Pensle kjøttet med olje og gni på “peppermiksen” og salt. Grill på direkte varme til kjøttet har oppnådd fin bruning. Legg over på indirekte varme og grill til kjernetemperaturen er 58 ºC. La kjøttet hvile minimum 10 minutter før oppskjæring.
  • Temperer smøret og kjør det i food processoren sammen med hvitløk, pistasjkjerner og Jalapeño.
  • Bland tomatene med finkuttet sjalottløk, bladpersille, estragon, olivenolje, salt og pepper.
  • *eller andre norske smakfulle småtomater