Helkokt laks/ørret

Helkokt-laks-1-1
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Helkokt laks/ørret

Helkokt laks og ørret oser av norske tradisjoner. Passer perfekt som smakfullt og dekorativt element på koldtbordet eller på julebordet.
PORSJONER6

Ingredieser

KOKELAKE
TIL PYNT

Fremgangsmåte

  • Ta bort gjellene og vask vekk blodranden i buken.
  • Ha vann, salt, laurbærblad, pepper og grønnsaker i en vid kjele (gjerne fiskekjele) som passer størrelsen på fisken. Pass på at fisken er helt dekket med vann. Kok sakte opp.
  • Kok i 20 minutter på svak varme. Avkjøl fisken i kokevannet hvis du skal servere den kald (som på bildet).
  • Pynt med sitronbåter, majones og persille.
  • Hvis du skal servere fisken varm, bør du legge til 10 minutter i koketiden og løfte den forsiktig ut av vannet med to redskaper. Tradisjonelt serveres denne da med kokte poteter, agurksalat og rømme eller smørsaus.
  • * så mye vann at fisken blir dekket.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter den siste uken