Helkokt-laks-1-1

Helkokt laks/ørret

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Helkokt laks og ørret oser av norske tradisjoner. Passer perfekt som smakfullt og dekorativt element på koldtbordet eller på julebordet.
PORSJONER6

Ingredieser

KOKELAKE

TIL PYNT

Fremgangsmåte

  • Ta bort gjellene og vask vekk blodranden i buken.
  • Ha vann, salt, laurbærblad, pepper og grønnsaker i en vid kjele (gjerne fiskekjele) som passer størrelsen på fisken. Pass på at fisken er helt dekket med vann. Kok sakte opp.
  • Kok i 20 minutter på svak varme. Avkjøl fisken i kokevannet hvis du skal servere den kald (som på bildet).
  • Pynt med sitronbåter, majones og persille.
  • Hvis du skal servere fisken varm, bør du legge til 10 minutter i koketiden og løfte den forsiktig ut av vannet med to redskaper. Tradisjonelt serveres denne da med kokte poteter, agurksalat og rømme eller smørsaus.
  • * så mye vann at fisken blir dekket.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest