Meny
Helkornbrød av bygg
Helkornbrød av bygg. Med hele korn av bygg og gresskarkjerner er dette et deilig og sunt brød med passe tyggemotstand. 
Porsjoner3
Ingredieser
Deig 1
Deig 2
Pynt
  • 1 dl gresskarkjerner eller solsikkefrø
Fremgangsmåte
Deig 1
  • Rør vann, helkorn og byggmel godt sammen. La stå på benken en times tid.
Deig 2
  • Rør inn vann, kefir og olje. Tilsett hvetemel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt, bruk gjerne maskin med elteklo.
  • Arbeid inn gresskarkjernene i slutten av elteprosessen. La deigen stå lunt og tildekket i 45 minutter.
  • Pensle formene.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner. Form avlange brød som legges i formene. Dryss gresskarkjerner over og la brødene heve i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse.
  • Forvarm stekeovnen til 220 °C. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Ta brødene ut av formen, og avkjøl på rist.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter