Helkornbrød av bygg

Helkornbrød av bygg

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Helkornbrød av bygg. Med hele korn av bygg og gresskarkjerner er dette et deilig og sunt brød med passe tyggemotstand. 
PORSJONER3

Ingredieser

Deig 1

Deig 2

Pynt

  • 1 dl gresskarkjerner eller solsikkefrø

Fremgangsmåte

Deig 1

  • Rør vann, helkorn og byggmel godt sammen. La stå på benken en times tid.

Deig 2

  • Rør inn vann, kefir og olje. Tilsett hvetemel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt, bruk gjerne maskin med elteklo.
  • Arbeid inn gresskarkjernene i slutten av elteprosessen. La deigen stå lunt og tildekket i 45 minutter.
  • Pensle formene.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner. Form avlange brød som legges i formene. Dryss gresskarkjerner over og la brødene heve i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse.
  • Forvarm stekeovnen til 220 °C. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Ta brødene ut av formen, og avkjøl på rist.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest