Meny
Helkornbrød2-1
Et saftig og godt brød med hele korn 
Porsjoner2
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kok opp vann og helkorn under omrøring. La det koke på svak varme i minst 5 minutter. Rør inn honning og sett det til avkjøling i en bakebolle til det er lunkent.
  • Løs opp gjæren i resten av vannet og bland det med helkornblandingen. Tilsett salt og olje. Ha i rugmel og hvetemel til passe deig. Kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Dekk deigen til og la den heve til dobbelt størrelse.
  • Kna deigen til den er elastisk igjen og form to store eller tre mellomstore brød. Legg dem i former. La det være en anelse mel på dem, så de ikke kleber seg til plasten. Etterhev under plast til nesten dobbelt størrelse.
  • Stek brødene nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Eva Brænd

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter