Helstekt and

Helstekt and

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Helstekt og gyldenbrun and servert med eplebåter, svisker og fiken er fristende og smakfull mat. I Danmark er and like populær middag på julaften som ribbe er her i Norge. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bind lårene sammen ved benknokene.
  • Krydre med salt og pepper og gni krydderet godt inn.
  • Legg anden på en rist i en langpanne eller ildfast form. Press over sitronsaft, og la gjerne sitronen bli med under stekingen.
  • Bruk en ostehøvel og lag skiver av smør, legg dem over anden. Hell på vann. Stek anden i stekeovn på 225 °C i 20 minutter. Ta ut langpannen, fjern risten og legg anden tilbake i formen.
  • Del eple i båter og legg båtene i langpannen sammen med svisker. Stikk inn et steketermometer i andebrystet (se til at termometeret ikke treffer ben). Øs gjerne litt kraft over anden. Stek videre på 160 °C til kjernetemperaturen viser 68 °C. Dette tar ca. 40 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på anden.
  • Tips: For å få et ekstra sprøtt og godt skinn kan du øse stekesjy over anden gjentatte ganger under steking. Skru eventuelt opp steketemperaturen eller bruk ovnens grillfunksjon mot slutten av stekingen.
  • Anden er ferdig stekt, sprø, gyllen og fin. Server gjerne med epler, svisker og noen gode ferske fiken.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest