Helstektculottemedfennikelrisottoogrødvinsjy

Helstekt culotte med fennikel risotto og rødvinsjy

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
En culotte skal ha litt tid i ovnen for å vise seg fra sin siste side.
PORSJONER4

Ingredieser

FENNIKEL RISOTTO

RØDVINSJY

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet i stekepanne. Pass på å brun det godt på alle sider. Gni inn kjøttet med salt og nykvernet sort pepper. Stekes i ovn ved 120 grader i ca 1 t og 40 minutt. Kjernetemperaturen skal være 56 – 58 grader. Ta ut kjøttet og la hvile i aluminiumsfolie i 20 min før oppskjæring.
  • Vask, rens og kutt fennikel i terninger. Fres risottoris, fennikel, sjalottløk og hvitløk blankt i olje. Tilsett hvitvin og kok den inn. Tilsett kraften litt etter litt og la småkoke i 15-20 minutt. Ta kjelen av varmen og tilsett smør og parmesan. Smak til med salt og pepper. Server straks og overdryss med dill fra fennikel og ekstra parmesan.
  • Fres sjalottløk i smør. Ha på brunt sukker, eddik, soyasaus, rødvin og kraft. Kok inn til halvparten. Sil og jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
  • *fås kjøpt, men kan også bruke buljongterninger utrørt i vann