Helstekt entrecôte med grønn asparges, bearnaise og duche
Til oppskriften

Helstekt entrecôte med grønn asparges, bearnaise og duche poteter

Sprøyt potetblandingen på et bakebrett og stek – så har du laget duchessepoteter til den deilige entrecôten.
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kjøttet brunes i stekepannen. Krydres godt med salt og pepper. Stekes ved 160 grader i ca 1 t og 20 min. For saftig og medium resultat skal kjernetemperaturen være 56 grader. La kjøttet hvil 20 min under aluminiumsfolie.
  • Aspargesen skylles. Nederste del skrelles hvis den er trevlet. Ikke nødvendig når fersk sesongvare. Kok opp godt saltvann og legg i aspargesen i ca 1 min. Den skal ha en sprø kjerne.
  • Eggeplommer has i en bolle og piskes lett luftig i vannbad. Spe så forsiktig med klaret smør. Viktig at temperaturen ikke overstiger 60 grader. Ved antydning til at den sprekker, ha i noen dråper vann. Når alt smøret er ispedd has det resterende i. Du har nå en litt spenstigere bearnaise med sprø grønnsaksbiter i.
  • Potetene kokes møre i usaltet vann. Moses/trykkes gjennom grov sil. Rør i eggeplommer, fløte, salt og pepper. Ha massen i sprøytepose og sprøyt massen i ønskelige topper på bakepapir. Stekes på brett i ovnen mens kjøttet hviler.
Print