Helstekt entrecôte med grønn asparges, bearnaise og duche

Helstekt entrecôte med grønn asparges, bearnaise og duche poteter

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Sprøyt potetblandingen på et bakebrett og stek – så har du laget duchessepoteter til den deilige entrecôten.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kjøttet brunes i stekepannen. Krydres godt med salt og pepper. Stekes ved 160 grader i ca 1 t og 20 min. For saftig og medium resultat skal kjernetemperaturen være 56 grader. La kjøttet hvil 20 min under aluminiumsfolie.
  • Aspargesen skylles. Nederste del skrelles hvis den er trevlet. Ikke nødvendig når fersk sesongvare. Kok opp godt saltvann og legg i aspargesen i ca 1 min. Den skal ha en sprø kjerne.
  • Eggeplommer has i en bolle og piskes lett luftig i vannbad. Spe så forsiktig med klaret smør. Viktig at temperaturen ikke overstiger 60 grader. Ved antydning til at den sprekker, ha i noen dråper vann. Når alt smøret er ispedd has det resterende i. Du har nå en litt spenstigere bearnaise med sprø grønnsaksbiter i.
  • Potetene kokes møre i usaltet vann. Moses/trykkes gjennom grov sil. Rør i eggeplommer, fløte, salt og pepper. Ha massen i sprøytepose og sprøyt massen i ønskelige topper på bakepapir. Stekes på brett i ovnen mens kjøttet hviler.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest