Meny
HELSTEKT FILET AV STORFE
Imponer med helstekt indrefilet av norsk storfe – noe av det beste kjøttet som finnes. Og slett ikke vanskelig å lykkes med. Vi serverer det enkelt, med små poteter og sesongens friske grønnsaker, for å la kjøttet spille førstefiolin. Vel bekomme!
Porsjoner6
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Visste du at: Drøvtyggere på utmarksbeite tar i bruk arealer som ellers ikke ville kunne blitt nyttet til matproduksjon. Og i Norge så har vi store områder kun egnet til grasproduksjon.
  • La fileten ligge i romtemperatur minst 30 minutter, slik at den ikke er kjøleskapkald når den skal stekes. Da vil ikke temperaturen i stekepannen synke så mye, og du får fin stekeskorpe på kjøttet.
  • Krydre fileten med salt og pepper rett før steking.
  • Varm en stor stekepanne og ha i smør og olje. Nå det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i fileten. Om fileten er større enn panna, så brun den først på den tykkeste enden, og snu den deretter og brun den smaleste enden.
  • Varm ovnen til 125 °C. Legg fileten over i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen midt i ovnen til fileten er stekt til den kjernetemperatur du ønsker.
  • La fileten hvile i ca. 15-20 minutter på benken før servering. Skjær den i ca 2 cm tykke skiver på tvers av fiberretningen i kjøttet.
Kjernemperatur storfe filet:
  • Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C, gjennomstekt: 70 °C.
  • Vi serverer vår indrefilet med sesongens friske grønnsaker – neper, sukkererter og små løk stekt i ovn med litt limesaft, honning, olje, salt og pepper. Ved servering har vi drysset over hakket persille og finrevet limeskall. Små poteter som har fått en runde i stekepannen før serveing hører til.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter