Helstekt indrefilet av elg
40-60 min
Avansert
Med en hel indrefilet av elg i ovnen er det duket for et festmåltid av de sjeldne. Denne fileten er rullet i friske urter og serveres med høstens søte plommer. Det er en suveren smakskombinasjon!
PORSJONER4
Ingredieser
- 800 g indrefilet av elg
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 ss frisk timian *
- 2 ss margarin
Plommekompott
- 8 stk plomme
- 1 ts balsamicoeddik
- 2 ss brunt sukker
Fremgangsmåte
- Gni indrefileten inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
- Sett i steketermometer. Stek på 125 °C til termometeret viser 60 °C. Da er fileten medium stekt. Ønsker du den lite stekt, ta den ut på 55 °C. La den hvile minst et kvarter før den skjæres opp.
- Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
- Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
- Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purren og legg potetmos oppi denne.
- Server helstekt elgfilet med plommekompott, hjemmelaget potetmos og for eksempel sukkererter.
- * gjerne blandet med kjørvel og persille.