Meny

Helstekt indrefilet av elg

Helstekt-indrefilet-av-elg

Oppdatert

40-60 min
Avansert
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Helstekt indrefilet av elg

Med en hel indrefilet av elg i ovnen er det duket for et festmåltid av de sjeldne. Denne fileten er rullet i friske urter og serveres med høstens søte plommer. Det er en suveren smakskombinasjon!
PORSJONER4

Ingredieser

Plommekompott
Potetmos

Fremgangsmåte

  • Gni indrefileten inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
  • Sett i steketermometer. Stek på 125 °C til termometeret viser 60 °C. Da er fileten medium stekt. Ønsker du den lite stekt, ta den ut på 55 °C. La den hvile minst et kvarter før den skjæres opp.
  • Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
  • Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
  • Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purren og legg potetmos oppi denne.
  • Server helstekt elgfilet med plommekompott, hjemmelaget potetmos og for eksempel sukkererter.
  • * gjerne blandet med kjørvel og persille.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også