Helstekt-indrefilet-av-storfe1-Studio-Dreyer-Hensley

Helstekt indrefilet av storfe

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe, og lett å lage noe eksepsjonelt godt av. Indrefilet står jevnlig på menyen i de fleste bedre restauranter og passer også perfekt til hjemmemiddager med mange til bords.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Renskjær fileten for hinner.
  • Gni fileten godt inn med salt og pepper.
  • Brun fileten godt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
  • Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Fileten er lite stekt ved 55-60 °C, medium stekt ved 60-65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. La gjerne fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  • Legg potet på salt i en ildfast form. Pensle poteter med olje og sett dem i stekeovn sammen med kjøttet. Stek dem til de er møre.
  • Er potetene store, kan du skru opp temperaturen til 175 grader mens kjøttet hviler.
  • Rens sopp og løk. Del dem i båter og stek båtene i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper og dryss over finhakket timian før servering.
  • Skrell asparges. Kok dem i en kjele med lettsaltet vann i 3-4 minutt, tiden avhenger av størrelsen på aspargesen.
  • Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og asparges. Server poteter til.
  • Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest