Helstekt-indrefilet-med-oksehale-og-jordskokkragu

Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
I noen anledninger er det verdt å koste på seg det aller beste. Selv om dette betyr dyre råvarer og tidkrevende, avansert tilberedning. Denne indrefilet oppskriften er satt sammen av Charles Tjessem, verdensmester i kokkekunst 2003, og er i verdensklasse.
PORSJONER4

Ingredieser

Oksehale- og jordskokkragu

Braiserte poteter

Rødvinssaus

Aspargesbønner med bacon

Fremgangsmåte

Oksehale- og jordskokkragu

  • Brun oksehalene i en jerngryte og tilsett vann til det dekker halene. Ha i salt, pepper, laurbærblad og kok opp. La halene småkoke under lokk i ca. 1 time.
  • Skrell og grovkutt gulrot, knollselleri (sellerirot) og løk, ha i gryta. Ha i mer vann hvis det ikke dekker alle ingrediensene. Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
  • Ta oksehalene opp til avkjøling; de er lettest å rense når de er lune. Sil kraften og kok inn til halv mengde, 30-45 minutter uten lokk. Ta av 1 liter kraft til ragu, saus og poteter.
  • Kok rødvin med finhakket sjalottløk uten lokk til marmeladekonsistens. Tilsett de rensede oksehalene og spe med 2-3 dl kraft. Skrell og del jordskokk i små terninger og ha i gryta. La det småkoke ca. 15 minutter og rør i gryta jevnlig. Pass på så det ikke koker tørt og brenner seg. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og hakket salvie.

Fileten

  • Skjær av den ytre hinnen på indrefileten. Brenn sort pepper i en tørr og varm stekepanne 2–3 minutter, avkjøl og grovknus. Krydre fileten med pepper, salt og salvie.
  • Brun fileten i varm panne på alle sider og stikk inn steketermometer. Stek fileten på rist i ovnen på 125 °C i ca. 45 minutter til steketermometeret viser 55 °C for rød filet og 60 °C for medium stekt. La fileten hvile 15-20 minutter så kjøttsaften får satt seg.

Braiserte poteter

  • Vask potet og brun i stekepanne med smør. Skrell og grovhakk sjalottløk og hvitløk, ha i en ildfast form sammen med poteter, salvie, olivenolje, oksekraft , salt og pepper. Stek i ovnen på 160 °C i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre.

Rødvinssaus

  • Skrell og finhakk løk, ha i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens). Dette tar minimum 30 minutter. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengden, ca. 15 minutter. Sil, og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Aspargesbønner med bacon

  • Skjær av endene på bønnene og kok i ca. 5 minutter i lettsaltet vann. Avkjøles i kaldt vann. Del de i 8 buketter. Rull aspargesbønnene inn i en baconskive og stek i smør i 2-3 minutter.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest