Helstekt-kalkun-med-nøttefyll-søtpoteter-og-spinat

Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hva med å servere denne nøttefylte og lekre kalkunen til Thanksgiving?
PORSJONER8

Ingredieser

Nøttestuffing

Spinat med epler

Fremgangsmåte

  • Skjær fra skorpen på brødet og del resten i terninger. Legg brødterningene i langpanne i stekeovenn ved 200 °C i noen minutter til de er sprø. Grovhakk nøtter og frukter og fres det lett i stekepanne med litt smør. Bland sammen brød, nøtter og frukter og dryss over salt, pepper og finklippet persille.
  • Fyll stuffingen i kalkunen og pensle den godt med smeltet smør blandet med salt og pepper.
  • Stek kalkunen i ovnen ved 180 °C i ca. 1/2 time per kilo.
  • Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre i vann i 25 minutter. Hell av vannet, mos potetene og smak til med smør, salt og nykvernet pepper.
  • Fres lett eplebiter og finhakket sjalottløk i smør i en stekepanne med høye kanter. Sett hvitløkbåtene på en gaffel og gni den inn i pannen noen ganger mens eplebitene freses. Skyll og rens spinaten og ha den i pannen. La spinaten dampe noen minutter til den synker sammen. Dryss over muskat og grovmalt salt og pepper.
  • Server kalkunen med søtpotetmos eller mandelpotetmos og spinat.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest