Meny

Helstekt kalkunfilet

Helstekt-kalkunfilet-1

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Helstekt kalkunfilet

Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Tips: Temperer alltid kjøttet før du begynner å tilberede det. Romtemperert kjøtt gir bedre bruningsresultat og et mer smakfullt kjøtt enn om det tilberedes direkte fra kjøleskapet.
  • Bind opp fileten, da blir den jevnt stekt og du får pene skiver.
  • Gni fileten inn med salt og pepper og la den gjerne stå i 10 minutter før du bruner den.
  • Brun fileten raskt på alle sider i varm stekepanne med smør.
  • Legg fileten i en ildfast form og ha på estragonkvister. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Dette tar ca. 2 timer. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  • Nå er fileten ferdig stekt. Fjern hyssingen og skjær den i pene skiver. Anrett på fat med appelsin, granateplekjerner og frisk estragon.
  • Denne retten kan gjerne serveres med kremet appelsinsaus, kokte grønnsaker eller poteter. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også