Helstekt-kveite-2-1

Helstekt kveite

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Helstekt kveite med smørdampede grønnsaker med estragon, mandelpotetpuré og eplesmørsaus. 
PORSJONER4

Ingredieser

Helstekt kveite

Grønnsaker

Potetpuré

Eplesmørsaus

Fremgangsmåte

Helstekt kveite

  • Kveiten legges i en ildfast form. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen inntil benet. Bak den i ovnen på 170°C til en kjernetemperatur på 48°C, ta ut fisken og la den ligge i 5 minutter. Løsne skinnet og dra det av fisken, ha på olivenolje, salt og pepper. Fisken legges på fat og serveres.

Grønnsaker

  • Grønnsakene kan kuttes klare dagen før og settes i tette bokser i kjøleskapet. Alle grønnsakene forvelles i godt saltet vann, avkjøles så i kaldt vann. Ta grønnsakene ut av vannet når de er kalde, dette kan gjøres tidlig på dagen. Rett før servering smeltes smør i en kjele, tilsett alle grønnsakene og varm dem forsiktig under lokk. Smakes til med salt, pepper og estragon. Legges opp på fat ved siden av fisken.

Potetpuré

  • Skrell potetene og kok de i usaltet vann og damp dem tørre. Trekk kasserollen til side. Tilsett smøret og mos potetene mens de er varme.
  • De kan moses med mosejern eller en visp. Spe med fløte til passe tykkelse. Smak til med salt.

Eplesmørsaus

  • Ha eplemost i en kjele og kok den på middels varme til det gjennstår ca 2 dl. Tilsett fløte og kok i 5 minutter. Dette gjøres dagen før og settes i kjøleskap. Rett før servering kokes det opp igjen, pisk så inn kaldt smør i terninger. Smakes til med salt og sitronsaft. Eplet kuttes i terninger og tilsettes sausen.
Populære oppskrifter siste uke