Helstekt-kveite-2-1
Til oppskriften

Helstekt kveite

Helstekt kveite med smørdampede grønnsaker med estragon, mandelpotetpuré og eplesmørsaus. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Helstekt kveite

Grønnsaker

Potetpuré

Eplesmørsaus

Fremgangsmåte

Helstekt kveite

  • Kveiten legges i en ildfast form. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen inntil benet. Bak den i ovnen på 170°C til en kjernetemperatur på 48°C, ta ut fisken og la den ligge i 5 minutter. Løsne skinnet og dra det av fisken, ha på olivenolje, salt og pepper. Fisken legges på fat og serveres.

Grønnsaker

  • Grønnsakene kan kuttes klare dagen før og settes i tette bokser i kjøleskapet. Alle grønnsakene forvelles i godt saltet vann, avkjøles så i kaldt vann. Ta grønnsakene ut av vannet når de er kalde, dette kan gjøres tidlig på dagen. Rett før servering smeltes smør i en kjele, tilsett alle grønnsakene og varm dem forsiktig under lokk. Smakes til med salt, pepper og estragon. Legges opp på fat ved siden av fisken.

Potetpuré

  • Skrell potetene og kok de i usaltet vann og damp dem tørre. Trekk kasserollen til side. Tilsett smøret og mos potetene mens de er varme.
  • De kan moses med mosejern eller en visp. Spe med fløte til passe tykkelse. Smak til med salt.

Eplesmørsaus

  • Ha eplemost i en kjele og kok den på middels varme til det gjennstår ca 2 dl. Tilsett fløte og kok i 5 minutter. Dette gjøres dagen før og settes i kjøleskap. Rett før servering kokes det opp igjen, pisk så inn kaldt smør i terninger. Smakes til med salt og sitronsaft. Eplet kuttes i terninger og tilsettes sausen.
Print