Helstekt kylling
Til oppskriften

Helstekt kylling

Norsk kylling er trygg og god. Det gjør ingenting om den er litt rosa i midten når du serverer den. Det gjør bare retten enda mer fristende!Kokk: Geir Skeie 
40-60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

HELSTEKT KYLLING

  • Legg kyllingen i en stekeform sammen med rapsolje, hvitløk og grovhakkede urter. Vend kyllingen i blandingen. Krydre til med salt og pepper. Press sitronsaft over kyllingen og legg resten av sitronen inni kyllingen. Ha på smør på toppen av kyllingen. Stek i ca 30 minutter på 180 grader (varmluft). Bruk gjerne steketermometer - som skal være på 55 grader når kyllingen tas ut, og som stiger til ca 63 grader når kyllingen hviler. Den bør hvile på et lunt sted i 10-15 minutter før servering. Nå vil du ha en svært saftig og god kylling. Ikke vær redd om den er litt rosa i midten.

GULROTPURE

  • Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok dem møre med alle de andre ingrediensene under lokk. Ta av lokket og kok kraften helt inn i gulrøttene. Kjør alt sammen til en fin puré med en blender og smak til med salt.

BAKTE GULRØTTER

  • Skrell og kutt grønnsakene i lik størrelse. Ha dem i en stekeform sammen med rosmarin, hvitløk, smør, salt, pepper og rapsolje. Ved godt sammen. Legg over aluminiumsfolie og bak i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter (stek dem sammen med kyllingen). Ta av folien og bak dem videre til de er møre. Det er viktig å vende på rotgrønnsakene under steking etter at folien er tatt av, slik at de blir jevne og får en fin farge. Ha gjerne litt sitronsaft over ved servering, det framhever smaken.
Print