Meny

Helstekt kylling med urter og sitron

Helstekt-kylling-med-urter-og-sitron

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Helstekt kylling med urter og sitron

Helstekt kylling er enkel å tilberede, men storslått når den kommer på bordet. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du skal steke den. Gni den inn med salt og pepper.
  • Forvarm ovnen til 200°C (ikke bruk varmluft). Vask og riv skallet av halve sitronen. Hakk urter og hvitløk og bland dette og den gule delen av sitronskallet med smøret.
  • Gni kyllingen inn med halvparten av urtesmøret. Del sitronen i båter, og legg et par av båtene i buken på kyllingen.
  • Del poteter og rotgrønnsaker i båter og legg i en langpanne. Legg kyllingen på en rist og sett midt i ovnen over langpannen. Bak kyllingen i 1 time og 15 minutter. Snu litt på potetene og rotgrønnsakene underveis.
  • Slik sjekker du at kyllingen er ferdig: Stikk en gaffel i låret på kyllingen; kommer det ut klar væske, er kyllingen klar. Stek litt til hvis væsken er rosa.
  • Skru av ovnen, åpne ovnsdøren og la kyllingen hvile 15 minutter før du skjærer den opp. Server med poteter, rotgrønnsaker og resten av urtesmøret.
  • Det smakker alltid godt med en god sprek salat. Prøv denne: Kinakål med hvitløk og parmesan

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også