Helstekt kylling på grønnsakseng

Helstekt kylling på grønnsakseng

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester?
PORSJONER4

Ingredieser

Grønnsakseng

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 180 °C.
  • Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir.
  • Bind sammen endene på kyllinglårene om det ikke er gjort. Resultatet blir en jevnere stekt kylling som ser penere ut ved servering.
  • Smelt smør sammen med sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Stek kyllingen i ca. 1 1/4 time, til kyllingen er gjennomstekt og har fått en gyllen farge. Se til at den ikke svir seg. Dekk eventuelt til med litt aluminiumsfolie Bruker du steketermometer, skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet, slik at det ikke hviler mot bein. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 °C, eller når låret lett løsner fra skroget.
  • La kyllingen hvile på benken i 15-20 minutter.
  • Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Sett ovnen på 220°C etter at du har tatt ut kyllingen.
  • Bland sammen grønnsaker, hvitløk, timian, oliven, honning, salt og pepper. Stek i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre. Ta grønnsakene ut, løft kyllingen over på grønnsakene og server.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest