Helstekt-kylling-på-rotgronnsaker-1

Helstekt kylling på rotgrønnsaker

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Her er det mye god smak samlet i én form. Sausen lages med utgangspunkt i en pose, mens potetmosen er hjemmelaget og kjempegod! 
PORSJONER4

Ingredieser

Seng av rotgrønnsaker

Sjysaus

Potetmos

Fremgangsmåte

  • Del rotgrønnsakene i litt grove biter eller båter og legg dem i en ildfast form. Legg hvitløk med skallet på i formen sammen med rosmarin. Dynk balsamicoeddik og olje over grønnsakene.
  • Legg noen kvister grovhakket rosmarin under skinnet på kyllingen. Pensle den med smeltet smør og ha på salt og pepper. Stek kylling og grønnsaker i ovnen ved 180 °C i ca. 1 1/2 time til grønnsakene er møre og kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
  • Spe sausposen med vann og kraften som er dannet under steking.
  • Skrell poteter, kok dem møre og mos med en potetmoser. Rør inn melk og smør og kok opp. Smak til med urter, chili, salt og pepper.
  • Kok asparges og buketter med brokkoli og legg dem i formen ved servering.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest