Meny

Helstekt lammelår med bakte tomater og tzatziki

helstekt lammelar med bakte tomater og tzatziki 1

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Helstekt lammelår med bakte tomater og tzatziki

Denne oppskriften på helstekt lammelår med bakte tomater og hjemmelaget tzatziki er proppfull av smak. En sikker vinner når du vil imponere gjester eller lage noe ekstra godt til venner eller familie.
PORSJONER6

Ingredieser

Tzatziki
Ovnsbakte grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Gni inn lammelåret med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
  • Legg løk og gulrøtter i en langpanne. Legg lammelåret oppå grønnsakene og hell over 1 liter vann. Stekes i ovnen på 125 grader i 2-3 timer til du har ønsket kjernetemperatur. 68 grader gir rosa kjerne, og 72 grader gir gjennomstekt lammestek. La lammesteken hvile i 25 minutter før servering.
  • Riv agurken på et grovt rivjern og ha den i en sil. Ha på 1/2 ts. salt. Rør rundt og la stå til mesteparten av vannet har gått ut.
  • Finhakk hvitløksfeddene og bland med agurk og yoghurt. Smak til med skall og saft fra sitronen, salt og pepper. Pynt gjerne tzatzikien med agurk i biter eller strimlet agurk.
  • Ha cherrytomatene i en ildfast form. Kutt purreløk i skiver og løken i båter. Ha purren og løken i formen sammen med cherrytomatene. Vend inn olje, salt og pepper.
  • Stek grønnsakene i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter mens lammelåret hviler.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også