Helstekt lammelår med rotgrønnsaker

Helstekt lammelår med rotgrønnsaker

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Klassisk oppskrift på lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker og sjysaus. Dette er en rett full av smak som er spesielt populær i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.
PORSJONER6

Ingredieser

Lammlår

Grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Gni inn lammelåret med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
  • Legg løk og gulrøtter i langpanne. Legg lammelåret oppå grønnsakene og hell over 1 liter vann. Stekes i ovnen på 125 grader i 2-3 timer til du har ønsket kjernetemperatur. 68 grader gir rosa kjerne, og 72 grader gir gjennomstekt lammestek. Lammesteken skal hvile i 25 minutter før servering.
  • Skrell grønnsakene og kutt dem i grove biter. Vend grønnsakene i olje, honning, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen på 125 grader til de er møre. Mens lammesteken hviler skrur du opp temperaturen på ovnen til 180 grader og steker til grønnsakene er ferdig og er gylne.
  • Kok opp sjyen fra steken. Smelt smøret i en kjele, ha i melet og fres i et par minutter mens du rører. Spe med stekesjyen. La det koke i ca. 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.
Kilde: meny.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest