Meny

Helstekt lammelår med rotgrønnsaker

helstekt lammelar med rotgronnsaker 1

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Helstekt lammelår med rotgrønnsaker

Klassisk oppskrift på lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker og sjysaus. Dette er en rett full av smak som er spesielt populær i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.
PORSJONER6

Ingredieser

Lammlår
Grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Gni inn lammelåret med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
  • Legg løk og gulrøtter i langpanne. Legg lammelåret oppå grønnsakene og hell over 1 liter vann. Stekes i ovnen på 125 grader i 2-3 timer til du har ønsket kjernetemperatur. 68 grader gir rosa kjerne, og 72 grader gir gjennomstekt lammestek. Lammesteken skal hvile i 25 minutter før servering.
  • Skrell grønnsakene og kutt dem i grove biter. Vend grønnsakene i olje, honning, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen på 125 grader til de er møre. Mens lammesteken hviler skrur du opp temperaturen på ovnen til 180 grader og steker til grønnsakene er ferdig og er gylne.
  • Kok opp sjyen fra steken. Smelt smøret i en kjele, ha i melet og fres i et par minutter mens du rører. Spe med stekesjyen. La det koke i ca. 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også