Helstekt-ytrefilet-av-svin-med-tomatiserte-rotgrønnsaker-og-potetstappe

Helstekt ytrefilet av svin med tomatiserte rotgrønnsaker og potetstappe

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En times jobb er absolutt verd strevet. Kjøtt, grønnsaker og poteter fra Jæren – du er helgardert!
PORSJONER4

Ingredieser

TOMATISERTE ROTGRØNNSAKER

POTETSTAPPE

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet godt i stekepannen. Gni fileten med salt og nykvernet sort pepper og stek i ovn ved 160 ºC i ca 40 min. Kjernetemperaturen skal være 58 ºC. La kjøttet hvile i 10 minutter. Finkutt bladpersille, koriander, 3 fedd hvitløk og bland dette med 2 ss olivenolje og revet sitronskall (det gule). Skjær kjøttet i skiver og pensle med urteblandingen.
  • Skrell og kutt hvitløk og sjalottløk. Fres i olivenolje i 2 minutter. Ha på hermetiske tomater og gi et oppkok. Bruk en stavmikser og mos/kjør sausen til purè. Skrell og kutt rot grønnsakene i jevne terninger. Ha dem i tomatsausen og la det trekke på svak varme under lokk i ca 25 minutter. Smak til med salt, tabasco og frisk koriander.
  • Skrell og kutt potetene i jevne grove biter. Kok bitene møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre før melk spes i. Ha i smør og smak til med salt og pepper.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest