Helstekt-ytrefilet-av-svin-med-tomatiserte-rotgrønnsaker-og-potetstappe
Til oppskriften

Helstekt ytrefilet av svin med tomatiserte rotgrønnsaker og potetstappe

En times jobb er absolutt verd strevet. Kjøtt, grønnsaker og poteter fra Jæren – du er helgardert!
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

TOMATISERTE ROTGRØNNSAKER

POTETSTAPPE

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet godt i stekepannen. Gni fileten med salt og nykvernet sort pepper og stek i ovn ved 160 ºC i ca 40 min. Kjernetemperaturen skal være 58 ºC. La kjøttet hvile i 10 minutter. Finkutt bladpersille, koriander, 3 fedd hvitløk og bland dette med 2 ss olivenolje og revet sitronskall (det gule). Skjær kjøttet i skiver og pensle med urteblandingen.
  • Skrell og kutt hvitløk og sjalottløk. Fres i olivenolje i 2 minutter. Ha på hermetiske tomater og gi et oppkok. Bruk en stavmikser og mos/kjør sausen til purè. Skrell og kutt rot grønnsakene i jevne terninger. Ha dem i tomatsausen og la det trekke på svak varme under lokk i ca 25 minutter. Smak til med salt, tabasco og frisk koriander.
  • Skrell og kutt potetene i jevne grove biter. Kok bitene møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre før melk spes i. Ha i smør og smak til med salt og pepper.
Print