Helstekt-ytrefilet-av-svin

Helstekt ytrefilet av svin

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Svinekjøtt passer som kjent godt sammen med frukt og friske smaker. Her har en helstekt ytrefilet fått følge av en søt mangosalat, og en frisk blandet salat med jordbær og nektariner. 
PORSJONER4

Ingredieser

Mangosalat

Fremgangsmåte

  • Pensle ytrefilet av svin med grillolje, og krydre med salt og pepper.
  • Bruk sterk varme, og grill fileten raskt på alle sider. La fileten ettersteke på lavere varme til den har fått riktig kjernetemperatur, bruk gjerne et steketermometer. Fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt. La fileten hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
  • Skrell mango, og kutt dem i store biter. Rens rødløk, og skjær løk og lime i tynne skiver. Del pasjonsfrukt og ta ut innmaten med en skje. Bland pasjonsfrukt og olje til en dressing, smak til med salt og pepper. Hell dressingen over mangosalaten.
  • Bruk en ferdig salatmiks eller riv opp litt salat fra ulike salattyper. Kutt jordbær i fire og fersken i båter.
  • Server ytrefilet av svin i tynne skiver med mangosalat og blandet salat.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest