Helstekt ytrefilet av okse med gulrot, persillerot, kjøttmestersaus og duchesse potet

helstekt ytrefilet av okse med gulrot, persillerot, kjøttmestersaus og duchesse potet

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lag en kjøttmestersaus til ytrefileten og bli kjøkkenmester!
PORSJONER4

Ingredieser

grønnsaker

saus

Fremgangsmåte

  • Ytrefileten brunes godt og legges på rist med langpannen under. Krydre godt med salt/ pepper. Stek ved 160 grader i ca 50 min. For medium og saftig resultat skal kjernetemperaturen være 56 grader. Hvil kjøttet i aluminiumsfolie i 15 min.
  • Skrell og kutt persillerot og gulrot i lange strimler. Dypp dem i saltet kokende vann i 1 min. Ha dem i ildfast form sammen med smør, sitron i skiver og salt/pepper. Bak i 10 min ved 210 grader.
  • Fres løken i smør til den tar farge. (ca 1 min). Hell på hvitvin og reduser til halvparten. Tilsett kraft og reduser til halvparten. Visp inn sennep og jevne sausen med maizena til ønsket tykkelse. Smak til med salt/pepper. Sil sausen over strimlet sylteagurk. Server.
  • Potetene kokes møre i usaltet vann. Moses/trykkes gjennom grov sil. Rør i eggeplommer, fløte, salt og pepper. Ha massen i sprøytepose og sprøyt massen i ønskelige topper på bakepapir. Stekes på brett i ovnen mens kjøttet hviler.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest