Helstekt ytrefilet av okse med gulrot, persillerot, kjøttmestersaus og duchesse potet
Til oppskriften

helstekt ytrefilet av okse med gulrot, persillerot, kjøttmestersaus og duchesse potet

Lag en kjøttmestersaus til ytrefileten og bli kjøkkenmester!
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

grønnsaker

saus

Fremgangsmåte

  • Ytrefileten brunes godt og legges på rist med langpannen under. Krydre godt med salt/ pepper. Stek ved 160 grader i ca 50 min. For medium og saftig resultat skal kjernetemperaturen være 56 grader. Hvil kjøttet i aluminiumsfolie i 15 min.
  • Skrell og kutt persillerot og gulrot i lange strimler. Dypp dem i saltet kokende vann i 1 min. Ha dem i ildfast form sammen med smør, sitron i skiver og salt/pepper. Bak i 10 min ved 210 grader.
  • Fres løken i smør til den tar farge. (ca 1 min). Hell på hvitvin og reduser til halvparten. Tilsett kraft og reduser til halvparten. Visp inn sennep og jevne sausen med maizena til ønsket tykkelse. Smak til med salt/pepper. Sil sausen over strimlet sylteagurk. Server.
  • Potetene kokes møre i usaltet vann. Moses/trykkes gjennom grov sil. Rør i eggeplommer, fløte, salt og pepper. Ha massen i sprøytepose og sprøyt massen i ønskelige topper på bakepapir. Stekes på brett i ovnen mens kjøttet hviler.
Print