Helvetespasta
Helvetespasta

Helvetesdipp -Nam Prik Na-rok

20-40 min
Middels
Asiatisk, Tilbehør
Denne sausen er meget holdbar.
PORSJONER1 liter

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm opp oljen til 190°C i en stor jernpanne og friter fiskefiletene gyllenbrune og meget sprø.
  • Rist chili, hvitløk og sjalottløk over trekullgrillen til de er godt svidd på utsiden. Skrell hvitløk og sjalottløk.
  • Legg den stekte fisken, chili, hvitløk og sjalottløk i morteren og støt alt til en jevn mos. Eller kjør alt sammen i kjøkkenmaskin.
  • Ha rekepasta, fiskesaus og palmesukker i en liten gryte og la det koke inn i ca. 15 minutter ved middels varme; det skal ha konsistens som tykk sirup.
  • Bland ingrediensene fra morter eller kjøkkenmaskinen omhyggelig med den innkokte sirupen. Sausen kan lagres i tett glass og brukes som dipp eller som smakstilsetning til forskjellige retter.
Print