Helvetespasta
Helvetespasta

Helvetesdipp -Nam Prik Na-rok

Denne sausen er meget holdbar.

Tid: 20 -40 min
Grad: Middels
Rett: Asiatisk, Tilbehør

Ingredienser

Porsjoner: 1 liter
Skriv ut

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp oljen til 190°C i en stor jernpanne og friter fiskefiletene gyllenbrune og meget sprø.
  2. Rist chili, hvitløk og sjalottløk over trekullgrillen til de er godt svidd på utsiden. Skrell hvitløk og sjalottløk.
  3. Legg den stekte fisken, chili, hvitløk og sjalottløk i morteren og støt alt til en jevn mos. Eller kjør alt sammen i kjøkkenmaskin.
  4. Ha rekepasta, fiskesaus og palmesukker i en liten gryte og la det koke inn i ca. 15 minutter ved middels varme; det skal ha konsistens som tykk sirup.
  5. Bland ingrediensene fra morter eller kjøkkenmaskinen omhyggelig med den innkokte sirupen. Sausen kan lagres i tett glass og brukes som dipp eller som smakstilsetning til forskjellige retter.