Hjemmelagde-fiskeboller-i-karrisaus-1

Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris. 
PORSJONER4

Ingredieser

HJEMMELAGDE FISKEBOLLER

KARRISAUS

Fremgangsmåte

HJEMMELAGDE FISKEBOLLER

  • Skjær torsken i jevnstore biter.
  • Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.
  • Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.
  • Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.

KARRISAUS

  • Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.
  • Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.
  • Tips: Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.
Kilde: tine.no