Kjottkaker
Til oppskriften

Hjemmelagde kjøttkaker

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt. 
20-40 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Grønn ertestuing

Fremgangsmåte

  • Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder, til farsen er jevn og fin.

Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

  • Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
  • Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  • Lag brun saus, etter anvisning på pakken. Hjemmelaget brun saus >
  • Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  • Kok potetene.

Ertestuing

  • Kok opp frosne erter i kjøttbuljong. Mos alt med en stavmikser eller foodprocessoren. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.
  • Server kjøttkakene med brun saus, poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.
  • Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.
  • * utblandet, 1 dl vann + ½ kjøttbuljongterning.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print