hjemmelaget andeconfit 2

Hjemmelaget andeconfit

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Confitering er en gammel konserveringsmetode, ofte brukt til and som gir lang holdbarhetstid og ikke minst et nydelig smakfullt kjøtt, da kjøttet kokes i fett. Og det beste av alt, det er ganske så enkelt å lage, bare du setter av god nok tid.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni andelårene godt inn med hvitløk, salt, timian og pepper.
  • Dekk til med plast og la kjøttet stå kjølig minst 3 timer, gjerne natten over for best mulig resultat.
  • Skyll andekjøttet i kaldt vann, tørk godt av.
  • Smelt fettet i en kjele på svak varme, legg i andelårene. Lårene skal være helt dekket av fett. La det simre forsiktig på svak varme 2 ½ – 3 timer. Andeconfiten er ferdig når kjøttet løsner lett fra beinet.
  • Før servering: Stek confiten i panne eller i ovn på litt høy temperatur til kjøttet er gjennomvarmt og skinnet gyllent og sprøtt.
  • Tips! Sil av andefettet og bruk det til å steke å steke poteter eller grønnsaker i, eller legg de confiterte andelårene i ett ildfast glass og ha over fettet.
  • Bruk gjerne andre typer urter som for eksempel salvie eller rosmarin. Prøv deg frem til din favoritt.
  • Smaker godt med kokte poteter og rødkål.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften