Hjemmelaget gravlaks med sennepssaus
Til oppskriften

Hjemmelaget gravlaks med sennepssaus

Gravlaks er en tradisjonell norsk rett som gjerne serveres med en god sennepssaus. Prøv å lag både gravlaksen og sennepssausen selv, da smaker den ekstra godt. 
Over 60 min
Middels
Julemat, Pålegg, Tradisjon
Norge
PORSJONER6

Ingredieser

Sennepssaus

Fremgangsmåte

  • Del laksefileten i to like store stykker. Bland salt, sukker og pepper. Dryss et lag saltblanding i bunnen av en liten langpanne,
  • Grovhakk dillen med stilkene. Dryss dill over og legg i den ene laksefileten med skinnsiden ned. Dryss saltblanding og dill på kjøttsiden. Legg den andre fileten over, hale mot hode.
  • Dryss på resten av saltblandingen og dillen.
  • Legg lett press på og la fisken stå i kjøleskap i ca. 1-2 døgn. Snu den daglig. Store, tykke fileter kan trenge inntil 4 døgn. Skrap krydder og dill av filetene før servering.
  • Sennepssaus Rør eggeplomme tykk med salt og spe forsiktig med olje mens du visper kraftig hele tiden, som til majones. Rør inn sukker, eddik, pepper og sennep. Like før bruk røres dill inn.
  • Sausen er holdbar i kjøleskapet i inntil 1 uke.
  • Server fisken skåret i tynne skiver med sennepssaus, stuede poteter eller brød og salat.
Print