Hjemmelaget-is-med-sjokoladesaus-1
Til oppskriften

Hjemmelaget is med sjokoladesaus

Den beste isen er utvilsomt den du lager fra bunnen av med eggeplommer og kremfløte. Ikke er det så vanskelig heller. Bre prøv! 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Varm sjokoladesaus

Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen i en form og sett den i fryser over natten.
  • Hvelv isen på fat ved servering.
  • Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt. Server varm sjokoladesaus i en mugge ved siden av isen. Appelsin og marengs (pikekyss) smaker ekstra godt til.
  • Tips: Ønsker du å tilsette andre smaker, kan du blande inn for eksempel sjokoladebiter, jordbærbiter, bringebær, hakket non stop og lignende.
Print