Meny
Hjemmelaget-julepølse-
Tarmene bestiller du hos en slakter. Kjøper du ferdig farse, altså deig som er krydret og spedd ut, kan du jo bare justere smaken slik du liker det. Her har jeg brukt uspedd deig. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Ha deigen i en stor bolle. Rør salt og potetmel godt inn, fortsett med pepper, ingefær og muskat. Spe så med melk litt etter litt, hele tiden under omrøring, til det blir en farse med passe konsistens. Alternativt kan du spare en fjerdedel av deigen og røre det inn i farsen helt til slutt, da blir den grovere.
  • Stek en liten prøvekake for å sjekke smaken. Kapp tarmen i rundt en meters lengde (og skyll den, hvis slakteren har gitt beskjed om at det bør gjøres). Knyt igjen enden med kjøkkenhyssing og tre tarmen på tuten av en flaske du har skåret til. Bruk en skje til å stappe pølsa, pass på at det ikke blir luftbobler.
  • Etter omtrent 35 centimeters stapping knyter du igjen med to hyssinger, rett ved siden av hverandre og klipper tarmen av i midten. Slik får du til slutt tre pølser, som på tradisjonelt vis skal knytes sammen til ringer.
  • La gjerne pølsene ligge tildekket i kjøleskapet noen timer, slik at smakene får satt seg. De kan ha fått litt luft i seg under stappingen, så skinnet bør stikkes med en tyn nål her og der.
  • Kok opp rikelig med lettsaltet vann, gjerne med noen pepperkorn, en halv løk og et par laurbærblader som krydder, og trekk pølsene på rundt 85 grader i 20 minutter. De må ikke koke.
  • Til servering brunes pølsene i panne.
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter