Hjortefilet-med-risotto-kastanjepure-og-sopp

Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp

Over 60 min
Avansert
Print
Hjortefilet er utrolig mørt og velsmakende. 
PORSJONER4

Ingredieser

Rødvinsrisotto

Kanstanjepure

Saus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • La bena sitte på kammen. Stek kjøttet i godt varm panne med smør og olje til kjøttet er brunt rundt det hele. Strø på salt og pepper, og legg det inn i ovnen ved 180 grader i 10–15 minutter.
  • Finhakket sjalottløk og hvitløk surres sammen med risen i en kjele. Spe med rødvin og kraft litt etter litt under omrøring til risotto som ikke må bli for "grøtete".
  • Har du ferske kastanjer, bakes de i ovn ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Skjær et kryss i kastanjene før de stekes. Ta ut innmaten og kok de med fløte . Kjør dem i food processor med kniven til en jevn puré og smak til med salt og pepper.
  • Til sausen bruker du godt innkokt kraft. Kok kraft på avskjær og bein som er stekt i panne. Tilsett løk og andre grønnsaker og la kraften trekke i mange timer til den blir konsentrert og full av god smak. Pisk ut 1 ss smør slik at sausen blir blank og fyldig. Smelt litt av blåmuggosten i sausen like før servering. Smak til.
  • Små gulrøtter og løk kokes litt i lettsaltet vann og deretter surres de i 1 ss smør i en panne sammen med litt presset sitronsaft, salt, pepper og en klype sukker.
  • Soppen stekes i litt smør og salt og pepper. Bland grønnsaker og sopp med hakket bladpersille. Legg ost i terninger på tallerken.
  • Ved servering legges risotto, kastanjepuré, kjøtt og grønnsaker på tallerken og sausen helles rundt og over ostebitene.