Meny

Hjortefilet med risotto

hjortefilet-med-risotto

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Hjortefilet med risotto

Hjort er utrolig mørt og godt kjøtt. Smaken av vilt tas her igjen i risottoen, og litt lønnesirup blandet sammen med grønnsakene gir en god sødme.
PORSJONER4

Ingredieser

  • 800 g hjortefilet renskåret
risotto
grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet i en stekepanne til du får en fin, brun fagre. Sett i ovn på 180 grader i 15 min. La hvile i minimum 10 min før du skjærer opp kjøttet.
  • Kutt sjalottløken i småbiter og brun dem i en kjele med smør. Ha så i risotto og få den varm. Hell på hvitvinen og la koke ned på svak varme. Ha litt og litt kraft oppi til risottoen har blitt myk. Ta kjelen bort fra varmen. Ha i parmesan til slutt.Smak til med salt og pepper.
  • Kutt grønnsakene i like store biter og legg i en langpanne. Bland inn lønnesirupen og litt salt. Sett i ovn på 180 grader til grønnsakene er møre.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også