Hjortefilet-med-snittebonnestuing

Hjortefilet med snittebønnestuing

20-40 min
Middels
Print
Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.
PORSJONER4

Ingredieser

Snittebønnestuing

Tilbehør:

Fremgangsmåte

  • Temperer kjøttet og skjær forsiktig av eventuelle hinner på hjortefileten. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  • Vask, rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt salt. Rør sammen kremfløte og hvetemel, og hell jevningen i gryten med snittebønner. La stuingen koke videre i ca. 5 minutter, eller til konsistensen er slik du vil ha. Smak til med salt og pepper.
  • Kok poteter møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør og finhakkede urter.
  • Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing, kokte småpoteter og ripsgele
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer