Hjortefilet-med-snittebonnestuing

Hjortefilet med snittebønnestuing

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.
PORSJONER4

Ingredieser

Snittebønnestuing

Tilbehør:

Fremgangsmåte

  • Temperer kjøttet og skjær forsiktig av eventuelle hinner på hjortefileten. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  • Vask, rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt salt. Rør sammen kremfløte og hvetemel, og hell jevningen i gryten med snittebønner. La stuingen koke videre i ca. 5 minutter, eller til konsistensen er slik du vil ha. Smak til med salt og pepper.
  • Kok poteter møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør og finhakkede urter.
  • Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing, kokte småpoteter og ripsgele
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer  
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest