Meny

Hjortegryte

Hjortegryte

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Hjortegryte

En deilig, klassisk viltgryte med masse smak passer til både en uformell vennemiddag og til familiemiddag med storfamilien. Tyttebær og gode poteter er tradisjonelt følge.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm.
  • Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet i omganger. Dryss over litt hvetemel. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert. Krydre med salt og pepper.
  • Finhakk løk og brun den raskt i litt av smøret. Ha den over i gryta.
  • Del sopp i mindre biter og brun den i resten av smøret. Ha den i gryta og kok ut stekepannen med litt av buljongen. Ha buljong i gryta sammen med laurbærblad, einerbær og timian. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke til det er mørt, ca 20-30 minutter (tiden kan variere ut fra hva slags kjøtt du bruker)
  • Rør inn créme fraiche, fløte eller rømme og smak til med salt og pepper.
  • Server med kokte poteter og tyttebær.
  • 2-3 skiver geitost smaker godt i sausen. Mange vil nok også ha grønnsaker som rosenkål, gulrot, aspargesbønner eller brokkoli.
  • Du kan bruke lettrømme i sausen, men den har lett for å sprekke når den varmes opp. Da blir sausen litt hvitprikkete, men like god på smak.
  • Andre typer viltkjøtt som rådyr, elg og reinsdyr passer også godt i denne gryten. Litt bacon eller lettsaltet sideflesk i gryten passer godt, og er en god variasjon.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også