Meny

Hjortestek med fløtegratinerte poteter

Hjortestek-med-flotegratinerte-poteter

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Hjortestek med fløtegratinerte poteter

For mange er hjortekjøtt det ultimate kjøttet til festlige anledninger. Mørt og saftig med god viltsmak. Her serveres det med fløtegratinerte poteter stekt sopp og rørte tyttebær.
PORSJONER6

Ingredieser

Fløtegratinerte poteter
Stekt sopp

Fremgangsmåte

  • Knus einerbær og pepper i en morter og bland inn salt. Gni inn hjortesteken med krydderblandingen og stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  • Del gulrøtter og sjalottløk i to, legg grønnsakene i en ildfastform og legg steken på. Hell vann i formen og sett den inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 60-65 er hjortesteken medium stekt, ved 70 °C er den medium pluss. Steken er helt gjennomstekt på 76°C. Uansett stekegrad bør steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
  • Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk Legg poteter, løk og hvitløk i en smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over. Sett potetene inn sammen med steken siste 45-60 minutter. Ta ut steken og skru opp temperaturen til 200 °C, legg på ost og stek potetene videre i ca. 15 minutter, til osten har smeltet og fått en fin gyllen farge.
  • Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.
  • Del sopp i passelig store biter, det er godt når soppbitene blir litt store. Stek sopp i en stor varm stekepanne med olje og smør. Krydre med salt og pepper når soppen har fått en fin gyllen farge. Dryss over med grovhakket bladpersille.
  • Server hjortestek med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også