Hjortetakk-1-1

Hjortetakk

Over 60 min
Middels
Print
Hjortetakk ligner smultringer, men er fastere og sprøere og har i tillegg "takker". 
PORSJONER30 kaker

Ingredieser

Til smultkoking

  • 1 kg smult *

Fremgangsmåte

  • Visp eggedosis av egg og sukker.
  • Smelt smøret og bland i eggedosisen sammen med konjakk.
  • Bland hornsalt og kardemomme i halvparten av melet og rør blandingen i eggedosisen.
  • Rør inn litt mer mel om nødvendig. La deigen stå tildekket og kaldt til neste dag.
  • Bruk resten av melet til utbaking, litt om gangen. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer.
  • Skjær tre skråhakk i hver kake og kok dem gyllebrune i varm smult. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen.
  • * eller nøytral olje f. eks rapsolje.
Kilde: melk.no Foto: Astrid Hals