Meny
Hjortetakk-1-1
Hjortetakk ligner smultringer, men er fastere og sprøere og har i tillegg "takker". 
Porsjoner30 kaker
Ingredieser
Til smultkoking
  • 1 kg smult *
Fremgangsmåte
  • Visp eggedosis av egg og sukker.
  • Smelt smøret og bland i eggedosisen sammen med konjakk.
  • Bland hornsalt og kardemomme i halvparten av melet og rør blandingen i eggedosisen.
  • Rør inn litt mer mel om nødvendig. La deigen stå tildekket og kaldt til neste dag.
  • Bruk resten av melet til utbaking, litt om gangen. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer.
  • Skjær tre skråhakk i hver kake og kok dem gyllebrune i varm smult. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen.
  • * eller nøytral olje f. eks rapsolje.
Kilde: melk.no Foto: Astrid Hals

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter