Meny
Hollandaise
Hollandés er en klassisk fransk saus. Sausen er en emulsjon av eggeplommer og smør, smaksatt med sitronsaft og hvit pepper.
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Klare smøret: Varm smøret i en liten kjele på svak varme uten å koke.
Smøret vil skille seg. Det er det klare smøret vi skal bruke. Hell det forsiktig av i en bolle og sett til side.
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter