Hollandaise

Hollandaise

20-40 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hollandés er en klassisk fransk saus. Sausen er en emulsjon av eggeplommer og smør, smaksatt med sitronsaft og hvit pepper.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Klare smøret: Varm smøret i en liten kjele på svak varme uten å koke.
Smøret vil skille seg. Det er det klare smøret vi skal bruke. Hell det forsiktig av i en bolle og sett til side.
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest