Honning-og-timianglasert-lammestek-1-1

Honning- og timianglasert lammestek

Over 60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Her er oppskriften du trenger for å imponere gjestene på helgemiddagen! 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

Lammestek

  • Gni steken med salt, pepper og timian. Drypp honning over steken og stek på 175 grader i ca. 1.5 time. Kjernetemperatur 65 grader. Øs kraften i pannen over steken underveis. La den hvile i 30 minutter før oppskjæring.

Rotfruktssymfoni

  • Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i biter. Kok dem raskt i lettsaltet vann. Skorsoneroten kokes evt. sammen med sitron. Før servering stekes alle grønnsaker i smør. Tilsett litt sukker og smak til med sitron, salt og pepper. Bland inn timian.

Potetstappe med ristede mandler

  • Kok potetene møre, bland inn smør og melk, visp godt og smak til med salt. Mandelflak ristes og drysses over før servering.

Kremet steinsoppsaus

  • Fres sopp, løk og og hvitløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halve mengden. Ha i fløte og sherry, kok opp og smak til med sitron, salt og pepper.
Kilde: nytnorge.no Foto: Nortura
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest