Meny
Honningkake
Honningkake kan brukes både som brød og som kake. Det er et brød som lukter og smaker jul. Som kake er den nydelig med en smørkrem. Del honningkaken i tre – og smør smørkremen i mellom lagene. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smelt honning og sukker sammen i en kasserolle. Avkjøl blandingen litt.
  • Visp eggene sammen med ingefær, nellik, kanel, appelsinskall, mørk rom og kremfløte. Bland honning og sukker i eggeblandingen.
  • Bland natron i melet og sikt det inn i røren. Rør deigen glatt.
  • Smør en brødform på ca. 1 liter, eller kle den innvending med bakepapir.
  • Hell røren i kaken og stek ved 165°C i 45-60 minutter. Avkjøl på rist før du skjærer i den.
  • Oppbevar honningkaken godt innpakket - gjerne i plast.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Oda Christensen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter