Honningkake

Honningkake

20-40 min
Middels
Print
Honningkake kan brukes både som brød og som kake. Det er et brød som lukter og smaker jul. Som kake er den nydelig med en smørkrem. Del honningkaken i tre – og smør smørkremen i mellom lagene. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smelt honning og sukker sammen i en kasserolle. Avkjøl blandingen litt.
  • Visp eggene sammen med ingefær, nellik, kanel, appelsinskall, mørk rom og kremfløte. Bland honning og sukker i eggeblandingen.
  • Bland natron i melet og sikt det inn i røren. Rør deigen glatt.
  • Smør en brødform på ca. 1 liter, eller kle den innvending med bakepapir.
  • Hell røren i kaken og stek ved 165°C i 45-60 minutter. Avkjøl på rist før du skjærer i den.
  • Oppbevar honningkaken godt innpakket - gjerne i plast.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Oda Christensen