Honningsmurt-lammestek

 

Til oppskriften

Honningsmurt lammestek

Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker, ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus. Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Appelsin- og honningsaus

Stekte båtpoteter

Krydderglasur til smørning av lammesteken

Grønnsaker med sting

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 125 °C. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet. Hell i vannet og stek i ca. 3 timer til kjernetemperaturen viser 70 °C for rosastekt.
  • Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. Ha i appelsinjuice og honning. Kok ned til halv mengde. Ha i sjy/kraft og koke opp. Sil sausen og pisk inn smøret.
  • Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter. Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens steken hviler. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre.
  • Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup. Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 20 minutter på benken.
  • Fres løk og harricotbønner i smør og olje 2-3 minutter. Tilsett spinat og chili og fres videre i ett minutt.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print