Høstgryte med lam

 

Høstgryte med lam

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Det kan ikke gå galt når du blander ferskt lammekjøtt og rotgrønnsaker i en gryte, og lar det kose seg sammen over varmen til kjøttet er mørt. Perfekt til mørke høstkvelder!
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun kjøtt raskt i en varm gryte med margarin, krydre med salt og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 40 minutter. Skum godt av.
  • Tilsett grønnsaker og kok videre i 15-20 minutter.
  • Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Tilsett blandingen i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper.
  • Server med kokte poteter eller potetmos.
  • Tips: Rester av høstgryten kan du servere som suppe/suppegryte dagen etter. Spe med litt kraft og varm forsiktig opp. Smak til med krydder, og legg en klatt rømme eller gresk yoghurt på toppen.
  • Tips: Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest