Meny
Hot-linsesuppe-med-strimlet-svinekjøtt-2
Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. 
Porsjoner4
Ingredieser
Suppe
Fremgangsmåte
  • Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank.
  • Tips: Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  • Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen.
  • Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  • Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten vil da øke.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter