Hotte kjøttboller

Hotte-kjøttboller
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Hotte kjøttboller

Så godt som en forrett, tapas eller på koldtbordet.
PORSJONER28 boller

Ingredieser

Tomat- og chilisaus

Fremgangsmåte

  • Riv loffskivene i en bolle og la de trekke i melken i ca. 2 minutter. Klem ut melken og bryt loffen i små biter. Bland de med kjøttdeig, løk, egg, spisskummen og frisk koriander. Smak til med salt og pepper. Det blir en løs blanding. Bland godt med hendene og rull ca. 28 små boller med hendene.
  • Bland buljong og tomatpure i en stor kjele og kok opp. Ha i kjøttbollene og la det få et oppkok. Sett ned varmen og la det småkoke på svak varme i 20 minutter eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Ta ut kjøttbollene med en hullsleiv, legg de i en varm serveringsbolle til servering. Sil kraften og spar den til senere bruk, eller frys den.
Tomat- og chilisaus:
  • Skjær chiliene i to (fjern frøene) og finhakk de. Varm opp litt olje i en stekepanne og stek løken på svak varme i ca. 3 minutter til den er myk og gyllen. Rør inn hvitløk og chili i 1 minutter. Rør inn tomater og sukker og la det surre i 15 minutter. Avkjøles kort før blandingen blandes til pure i en kjøkkenmaskin. Smak til sausen med salt og pepper og server den til kjøttbollene.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken