Hummersuppe

Hummersuppe

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Hummerskallet er proppfullt av smak! Kok kraft og lag en deilig suppe. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ta ut kjøttet av hummeren ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.
  • Legg de knuste skallene i en gryte. Tilsett løk, gulrøtter, fenikkel, hvitløk, timian, pepper, kajenne og tomatpuré. Fres i 1 minutt under omrøring.
  • Tilsett vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 min.
  • Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok suppen til den er passe tykk. Jevn eventuelt med litt Maizena rørt ut i vann.
  • Server varm med en spiseskje Crème fraîche og litt dill på.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest