Hummersuppe

Hummersuppe

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hummerskallet er proppfullt av smak! Kok kraft og lag en deilig suppe. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ta ut kjøttet av hummeren ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.
  • Legg de knuste skallene i en gryte. Tilsett løk, gulrøtter, fenikkel, hvitløk, timian, pepper, kajenne og tomatpuré. Fres i 1 minutt under omrøring.
  • Tilsett vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 min.
  • Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok suppen til den er passe tykk. Jevn eventuelt med litt Maizena rørt ut i vann.
  • Server varm med en spiseskje Crème fraîche og litt dill på.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest