Hverdagskarbonader

Hverdagskarbonader
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland sammen poteter, potetmel og vann eller melk i en bolle.
  • Tilsett egg, salt, pepper, løk og karbonadedeig. Arbeid den smidig for hånd, med elektrisk mikser eller i en kjøkkenmaskin. Arbeid til det er lett å forme farsen til karbonadekaker. Arbeides farsen for mye, skiller den seg og fettet setter seg på innsiden av bollen. Da blir karbonadene tørre.
  • Form deigen til flate, runde karbonader med lett fuktede hender eller med skje. Legg karbonadene på et fat og lag rutemønster på oversiden.
  • Brun smøret i en stekepanne. Legg karbonadene i og stek de 3-4 minutter på hver side til de er knapt gjennomstekt. Rør pannen ut med litt vann. Sil skyen og server den til.
  • Server kokte poteter og grønnsaker eller råkost til.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken