Hvit asparges med røkelaks

Hvit asparges med røkelaks

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Hvit asparges og røkelaks sammen smaker utrolig godt. Sammen med den friske hvitvinssausen blir dette en nydelig forrett eller smårett.
PORSJONER4

Ingredieser

Hvitvinsaus

Fremgangsmåte

  • Skrell aspargesen fra toppen og ned. Bruk en god potetskreller eller aspargesskreller. Kutt/brekk av den nederste grove delen.
  • Lag fire bunter av aspargesene og bind sammen med hyssing.
  • Kok opp rikelig med vann i en romslig kjele. Tilsett 2 ts salt og 1 ts sukker pr. liter vann.
  • Legg i aspargesbuntene og kok dem knapt møre - 3 - 5 minutter, avhengig av tykkelsen.
  • Rør sammen eggeplommer, hvitvin og limesaft i en liten bolle.
  • Sett den i en kjele med kokende vann. Rør hele tiden til blandingen tykner. Ta bollen opp av vannbadet og rør inn crème fraîche.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ta hyssingen av aspargesbuntene og surr en lakseskive rundt hver bunt. Anrett dem på porsjonstallerkener og fordel sausen over.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest