Hvit asparges med sitron-hollandaise

Hvit asparges med sitron hollandaise
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Hvit asparges med sitron-hollandaise

Asparges er en av de aller fineste grønnsaksakene vi har. Den finnes i både hvit, lilla og grønn. Denne retten kan være en flott forrett eller som middag med kokte ny-poteter til. 
PORSJONER4

Ingredieser

Sitron-hollandaise

Fremgangsmåte

  • Kutt av 2-3 cm nederst på aspargesen. Skrell nedover ca. 3 cm fra toppen med en potet- eller aspargesskreller drei aspargesen og skrell godt hele veien rundt.
  • Ha godt med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp før du har i aspargesen.
  • ? Bruk aldri aluminiumskjele til asparges, det kan gi en metall smak.
  • Aspargesen er mør etter 5-6 minutter men det kommer an på størrelsen. Bruk en spiss kniv for å sjekke - kniven skal skjere lett igjennom uten å møte motstand.
sitron-hollandaise
  • Ha smør i en kjele og la det smelte ved svak varme. Avkjøl litt.
  • Ha eggeplommene i en food-processor sammen med sitronsaft. La maskinen gå i ca. 10 sek. Skru ned hastigheten og hell i det noe avkjølte smøret mens maskinen går. Sausen skal bli tykk.
  • Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering sammen med spekeskinken.
  • Tips: Hvis sausen skiller seg, prøv med 1-2 ss iskaldt vann som piskes kraftig inn i sausen.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken